Dziwny problem ze sprzęgłem...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • monsterstar
    Classic
    • 2011
    • 1

Wskazany przeze mnie kalkulator uwzględnia możliwość ulokowania zaoszcżedzonych środków, a także fakt różnicty w kosztach ubezpieczenia.

W moim przypadku jednak róźnica w cenie nie powstanie odrazu gdyż bęę korzystał z leasingu.

Moje pytanie wynika z tego, że zawsze słyszałem że jak robisz ptrzebiegi ok 30-35 tys km rocznie to warto brać diesla, szczególnie na trasy. A tu wychodzi że wcale nie jest to takie oczywiste.
  • elJenkins
    Classic
    • 2010
    • 10

Postanowiłem poszukać pomocy na forum, bo w ASO oczywiście nic dziwnego nie widzą.. A więc tak. Samochód Octavia IIFL 2010, przebieg 155tyś. Jestem pierwszym i jedynym właścicielem i staram się dobrze traktować ten samochód.
    Problem jest taki, że od 2 tygodni kiledy jadę autostradą, ewentulanie pokonuję dłuższy dystans jednostajnym tempem w okolicach 100km/h i więcej to po kilkunastu minutach takiej jazdy sprzęgło się jakby zapada... Normalnie łapie mi praktycznie od samej góry płynnie, tak jakw nowym samochodzie, chodzi też delikatnie. Ale jak sobie pojadę autostradą 140km/h przez pół godziny i dojeżdżam np do bramek to czuję, że te 1/3 wysokości sprzęgła nie łapie, czuć tylko opór jakby sprężyny. Od 2/3 zaczyna łapać normalnie z tym, że jak się zatrzymam chcę ruszyć to muszę powolutku puszczać sprzęgło bo bardzo szybko puszcza... Traz dalej... Jak zjadę z trasy na miasto (gaz hamulec, biegi) to po kilkunastu takich manewrach sprzęgło wraca do normy. I jest ok dopóki znowu nie pojadę kilkunastu minut jednostajnym szybkim tempem. Pomocy. Mam w ASO zostawić w piątek samochód na cały dzień ale obawiam się, że i tak nic nie znajdą...

Komentarz

Pracuję...